Nejjednodušší a nejoblíbenější příprava kávy je v konvičce vybavené pístem s filtrem Čím to je, že takto připravená káva se těší velké oblibě mezi milovníky kávy? Káva se v konvičce nezalévá vroucí, ale pouze horkou vodou o teplotě cca 93 - 94°C Díky této teplotě neničí cenné oleje a drobné aromatické částečky Voda má čas proniknout do buněčné struktury mletých zrnek kávy a vytáhnout z nich to nejlepší bez nadměrné hořkosti V kávovaru stejným způsobem připravíte i svůj oblíbený sypaný čaj nebo bylinky
Náš tip na přípravu lahodné kávy:
Hruběji mletou kávu vsypte do konvičky Pomalu zalijte horkou vodou, kterou jste po uvaření nechali cca 30 vteřin odstát Nechte louhovat 3 – 4 minuty Konvičkou zamíchejte a pomalu stlačte filtrační píst až na dno Tím dojde k oddělení kávové sedliny od samotné vylouhované kávy Objem 600 ml